Varumärken

Inom Längdskidåkning finns det mängder av Varumärken, där vi nedan valt att lista de bästa och mest populära märkena.

Atomic

Är ett stor varumärke inom längdskidåkning med längdskidor, bindningar, längdskidpjäxor, drickabälten mm.
De satsar alltid på riktigt bra kvalité och är riktigt prisvärda vad det gäller tex deras storsäljare Atomic Skintec och Atomic Redster WC classic.
För mer information om Atomics skidor och produkter klicka här

Alpina

Är ett av de största pjäxmärkena för Längdskidåkning och turskidåkning. Med ett gediget arbete så har dom under många år levererat längdskidpjäxor och turpjäxor med yttersta kvalité
De har både klassiska pjäxor samt Skatepjäxor. Modeller som är populära är tex: Alpina RCL, Alpina CCL och Alpina ECL Pro.
För mer information om Alpinas pjäxor klicka här
 

Björn Dählie

Är ett av världens största klädmärken framtaget specifikt för längdskidåkning. Kvalité och komfort är dess grundstenar. De har ett stort urval av kläder och storsäljare är tex: Dählie Pants winner, Dählie Jacket cross. 
För mer information om Björn Dählies produkter klicka här

Craft

Är ett av världens största klädmärken för konditionsidrotter och ett viktigt segment är bra och funktionella produkter för längdskidåkning. De har både underställ, kalsonger, tights, t-shirts, kompletta dressar, handskar och mössor. Storsäljare är Craft Zero extrem Gunde boxer samt Craft elit windglove
Prisvärt och riktigt bra. 
För mer information om Crafts kläder och produkter klicka här

Fischer

Är den största leverantören av längdskidor i världen med. De säljer både längdskidor, stavar, pjäxor och stavar och tillbehör. Populäraste modellen Heter Fischer RCS och har funnits i många år.
För mer information om Fischer & deras längdskidor produkter klicka här

Hestra

Komplett leverantör av handskar för längdskidåkning både för vuxna och barn med storsäljare som Hestra Gore WS Action Race och Hestra tracker Xc JR. För mer information om Hestra och deras handskar klicka här

Lillsport

Är en riktigt stor leverantör på handskar för längdskidåkning och träning, både för vuxna och barn. Deras överlägset största modell är Lillsport Legend och Lillsport Coach.
För mer information om Lillsports handskar klicka här

Madshus

Är en av världens största skidleverantörer inom branschen. Innovativ utveckling och senaste tekniken gör dem till en riktig utmanare till Fischer. De har både längdskidor, längdstavar, pjäxor, drickabälten och tillbehör. Deras största och bästa modell av skidor heter Madshus Redline och är Vasaloppsskidan #1. Deras största skida genom tiderna är Madshus Hypersonic som Jörgen Brink har vunnit 3 Vasalopp på. Deras bästa pjäxa är Madshus Nano Carbon Classic.
För mer information om Madshus och deras längdskidor och stavar klicka här

Oneway

Är en av de bästa leverantörerna på längdskidstavar, men har även kläder, längdskidor och längdskidpjäxor i sortimentet. Deras storsäljare på stavar är värstingstaven Oneway Premio HD, och Oneway Diamond Storm 10max. 
För mer information om Oneway och deras stavar och produkter klicka här

Peltonen

Är ett underskattat Fisnkt skidmärke som hade sin storhetstid för ett par år sedan. De är sakta men säkert på väg tillbaka på marknaden och har fina skidor med bra kvalité. Populäraste modellen är Peltonen Infra Cosmic.
För mer information om Peltonen och deras skidor klicka här

Primateria Sport / Skimateria

Är ett av de nyaste företagen inom preparering av skidor som kommer med stormsteg med sina produkter för glidpreparering och glidvallning för längdskidor. 
För mer information om Primateria Sport / Skimateria och deras produkter klicka här

Red Creek

Är den ledande leverantören av struktur och rillverktyg för längdskidåkning. De har länge levererat sina superfina rillverktyg ifrån Röbäck och har nära samarbete med landslaget.
För mer information om Red Creek och deras produkter klicka här

Rode

Är en leverantör av vallor för längdskidåkning. De har både, glidvalla, burkvalla och klister i sortimentet. Populäraste produkterna är Rode Multigrade och klistret Rode Rossa.
För mer information om Rode och deras vallor klicka här

Rossignol

Är ett franskt skidmärke som är riktigt stort på kontinenten och har längdskidor, pjäxor och tillbehör i sortimentet. Storsäljaren som syns ofta i världscupen är Rossignol Xium WCS.
Rossignol är ett av de underskattade skidmärkena så vågae testa dessa superfina skidor.
För mer information om Rossignol och deras produkter klicka här

Rottefella

Från Norge kommer världens största leverantör av bindningar till längdskidor. Deras bindningssystem NNN och nu senast NIS-systemet som sitter på de flesta längdskidor som standard är top of the line. Med storsäljare som Rottefella Xclerarator NIS.
För mer information om Rottefella och bindningar klicka här

Salomon

Är en komplett leverantör inom sportbranschen med en av sina huvudmarknader inom längdskidor. De har längdskidor, stavar, kläder och är som störst på längdskidpjäxor. med toppsäljare som Salomon Slab och Salomon RC Carbon.
För mer information om Salomon och deras produkter klicka här

Skistart

Skistart.com är en webbutik som är bland de största i norden på längdskidor, med gedigen kunskap om skidor och vallning.
De har även ett antal produkter från egen tillverkning tex längdskidstavar, rotorborstar, sicklar och kläder och handskar för längdskidåkning. Storsäljare är deras Skistart Vasaloppstav, Skistart vallajärn och Roterande borstar.

För mer information om Skistart.com och deras produkter klicka här

Swix

Är en av världens största leverantörer på stavar, fästvallor, glidvallor, pulvervallor, vallajärn  och tillbehör för längdskidåkning. Med storsäljare som Swix Star CT1, Swix V40 Blue extra och toppmodellen Swix Triac 2.0 har dom varit bland dom största leverantörerna inom branschen i många år. 
För mer information om Swix, stavar och vallor och deras produkter klicka här

Toko

Är ett av dom ledande varumärkena inom glidvalla och fästvalla, klister, vallajärn och tillbehör för längdskidor. Storsäljare är Toko Jetstream samt deras vallajärn Toko T8.
För mer information om Toko och deras vallor klicka här