Längdskidor för klassisk åkning

Nedan tipsar vi om de bästa modellerna av längdskidor för klassisk längdskidåkning.

Madshus RedLine Carbon Classic EmPower

Den stora utmanaren till Fischer kom på marknaden 2013! Nytt för i år på Redline skidorna är det nya EmPower systemet vilket är ett chip som ligger i skidan och kan ge dig information om din skida, via en App till din Mobiltelefon. Madshus tar på allvar upp kampen med marknadsledande Fischer. Supermjuka toppar som ger fantastisk känsla, långa övergångar mellan fäste och glidzon och en väl avvägd spannkurva vilket gör detta till en superskida som redan används av ett stort antal elitåkare. Madshus Redline finns i en Cold och en Plus variant.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM RedLine Carbon Classic Empower

 

Fischer RCS Classic

RCS skidan från Fischer är en av deras mest sålda och har genom det blivit lite av en ikon inom längdskidvärlden. Det är en lätt och snabb skida med fantastiskt avvägd balans som ger en härlig åkkänsla. 

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Fischer RCS Classic
 

Atomic Redster SkinTec Classic

En perfekt skida för dig som vill ha det färdigvallat! SkinTec är en vallafriskida som får 5+ i betyg. Denna längdskidan blev en riktig succé 2012 och den tog slut direkt. Med SkinTec har du en perfekt träningsskida oavsett före, ser man den som tävlingsskida så kommer den riktigt till pass vid problemfören kring nollan samt vid dåliga spår vid klisterföre. Ca pris 4000 kr.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Atomic Redster SkinTec Classic 
 

Atomic Redster WC Classic

Med denna nya toppmodell så är Atomic på stark frammarsch inom längdskidvärlden. Med Featherlight SDS spannzon som är en helt ny spannzon så håller den upp vikten bättre innan fästvallan tar tag i snön. En underbar kickkänsla i frånskjuten! Ca pris 5000 kr.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Atomic Redster WC Classic
 

Madshus Hypersonic Classic Empower

Hypersonic är en kanonskida från Madshus! Detta är en tävlingsskida för den klassiska åkningen med längdskidor. Detta är en av deras mest sålda längdskidor under de senaste åren och är perfekt för dig som söker en skida i toppklass men till ett extremt bra pris. Spannkurvan är relativt snäll och förlåtande om du inte har den perfekta tekniken. Cirka pris 4000 kr

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Madshus Hypersonic Classic
 

Salomon Equipe RC Classic

I Equipe RC från Salomon så har du mycket skida för pengarna. Det rör sig om en riktigt bra längdskida med samma vikt som S-lab modellen och likvärdiga specifikationer. Nomekärnan är utbytt mott carbon för att anpassa den till långloppsåkning med mycket stakning. En perfekt vasaloppsskida! Ca pris 3700 kr.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Salomon Equipe RC Classic