Pjäxor till längdskidor

Vid sidan av själva längdskidorna så är det otroligt viktigt att hitta ett par passande pjäxor som ger stöd och rörligt under de många milen som ni ska tillbringa tillsammans.

Det finns ett stort utbud av pjäxor för längdskidor och till de ledande tillverkarna hör Alpina, Atomic, DryZone, Fischer, Lillsport, Madshus, OneWay, Rossignol och Salomon.

Vid sidan av att pjäxorna måste kännas bra för dina fötter så är det viktigt att du tänker på att pjäxan måste passa de skidbindningar som du har monterade på dina längdskidor. Utöver detta så måste du bestämma dig för huruvida du kommer åka klassisk eller skate, då man får skateskidåkning behöver längdskidor som sträcker sig högre upp på benet för att ge dig bättre stöd för sidledsrörelserna.

Som med all annan utrustning inom längdskidåkningen så finns det allt från billiga till väldigt dyra alternativ för skidutrustning. Rent generellt så kan man för skidpjäxor säga att en dyrare pjäxa är en bättre pjäxa. Men vad du behöver är beroende av hur ofta du tror att du kommer åka. Åker du bara ett par gånger per år så fungerar en pjäxa för 1000 kr bra, medans om du åker oftare än så så bör du satsa på en dyrare pjäxa.

Köptips

Till toppmodellerna inom pjäxor för längdskidåkningen hör:

  • Salomon S-lab
  • Alpina ECL
  • Madshus Nano CLC