Köpguide pjäxor

Nedan tipsar vi om de bästa pjäxorna för dina längdskidor. Detta oavsett om du är nybörjare eller elit för såväl klassisk som skateåkning.
 

Skatepjäxor

Alpina ESK Skate Pro
En utmärkt pjäxa för skateåkningen med egenskaper som:

  • Carbon/composite stabilisering.
  • Carbon/composite manschett för att ge bästa möjliga stabilitet när du kör skate. (löstagbar)
  • Anatomisk innersula
  • Justerbart hälgrepp
  • Snabbsnörning
  • Vattentät översko
  • Vattentätt blixtlås
  • Thinsulate foder
  • Finns i storlek 35-48
Ca pris 4800 kr.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM ​Alpina ESK Skate Pro
 

Rossignol X-IUM Skate
I X-IUM så har Rossignol utvecklat den lättaste skatepjäxan på hela skidmarknaden. Med en innovativ design som ger sömlöstskydd för snörningen, extra bra stöd för hälen och en perfekt passform för foten. Ca pris 3500 kr.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Rossignol X-IUM Skate
 

Salomon S-Lab Skate
I S-Lab Skate så har Salomon en skatepjäxa med bra prestanda och låg vikt. Därmed perfekt för tävlingsåkare eller duktiga motionärsåkare. Det är samma typ av pjäxa som Pro-modellen, men med enda skillnaden att den ej har ett extra spänne. Ca pris på 3000 kr.

​KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Salomon S-Lab Skate
 


Pjäxor för klassiska längdskidor

Salomon S-Lab Classic
I S-Lab pjäxan så har vi ännu ett bevis på den generellt höga kvalitet som man finner i Salomons i stort sett alla produkter. Detta är en racingsko i ny design med RS17 sulteknik som förbättrar frånsparkarna vilket ger en bra kraftöverföring. En stabil och bra pjäxa med ställbar häl. Ca pris 2600 kr.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Salomon S-Lab Classic
 

Alpina ERJ Racing Junior
I ERJ Racingpjäxan från Alpina har du en pjäxa som passar lika bra till klassisk åkning som till skateåkning - en s.k. kombipjäxa! Pjäxan har en anatomisk innersula, perfekt hälgrepp, givetvis ett vattenttätt blixtlås och sömlös övredel samt en snabbsnörning. Pjäxan finns enbart i storlekarna 34-42, därav junior. Ca pris 1500 kr.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Alpina ERJ Racing Junior
 

Alpina ECL WC Classic
ECL WC pjäxan från Alpina är för den klassiska längdskidåkningen. Pjäxan har ett riktigt bra hälgrepp, helt vattentät yttersko inkl. blixtlås, thinsulate isolering som håller dig varm samt finns i det breda spannet av storlekarna 35-48. Ca pris 2800 kr.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Alpina ECL WC Classic

Madshus Nano CLC
En av 2012 års stora vinnare och flitigt använd av åkare på världscupen! Med Nano CLC har du en pjäxa med ypperlig andningsförmåga, hög vattentäthet och en oöverträffbar passform. Detta är även den lättaste klassiska pjäxan som finns på hela marknaden. Karbonvingen i hälkappan ger dessutom en grym vridstyvhet. Ca pris 2500 kr.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM Madshus Nano CLC